ANKETA ZASTUPITELŮ: DOKONČENÝ AREÁL MAŠKOVY ZAHRADY

20.05.2016 13:59

Dlouhodobě zastávám názor, že v Turnově má být jak venkovní koupaliště, tak zimní stadion, nejlépe oboje postavené současně. Areál bude sloužit nejen turnovským občanům, ale i turistům. Turnov je srdce Českého ráje a tato nabídka zde chyběla.
Mnoho občanů i zastupitelů bylo proti stavbě, a to především proti stavbě zimního stadionu. Hned první sezona však ukázala, že zimní stadion byl stoprocentně využíván. Opakující se mírné zimy bruslení a hokeji přejí. Samozřejmě stadion ani koupaliště nebudou v zisku, to ale nejsou nikde, jde o veřejnou službu.
Na slavnostním otevření jsem zaznamenal názor, že je koupaliště malé, i když je svou rozlohou srovnatelné s koupališti v okolních městech. Je to právě o provozních nákladech. Počkejme si, jak bude využívané a případně poté řešme, co dál. Celý areál se mně svým uspořádáním líbí, najdou zde zázemí aktivní sportovci, lidé hledající relaxaci i rodiče s dětmi. Architektonicky bych vyzdvihl střechu zimního stadionu, ta se opravdu povedla.
Uvidíme, zda zde do budoucna vyroste další sportoviště, což by vzhledem ke koncepci areálu dávalo smysl. Tuto myšlenku bych na rozdíl od stavby hypermarketu podpořil.
Poděkování za přípravu a provedení stavby patří mnoha lidem v čele s jednatelem Městské sportovní Turnov Jindřichem Kořínkem a ředitelem areálu Tomášem Špinkou, nicméně bych vyzdvihl tři další osoby. Paní Hanu Maierovou za to, že svým hlasem rozhodla o stavbě koupaliště i zimního stadionu najednou, Jaromíra Pekaře, že prosadil nepopulární krytý zimní stadion, a pana starostu Tomáše Hockeho za množství času, který věnoval dozoru celé stavby.

www.turnovskovakci.cz